Of ik weleens gevlogd heb: ja! Ik help bekende Nederlandse en internationale vloggers met het cre毛ren van video’s. Ik heb ervaring met montage van deze video’s. In dit artikel deel ik mijn ervaring met camera’s die je kan gebruiken om mee te vloggen!

Waar begin ik?

Heb je geen ervaring met filmen en wil je graag beginnen met vloggen? Beantwoord de volgende vragen in meer dan 3 zinnen:

  1. waarover wil ik vloggen?
  2. Wat en wie wil ik bereiken? (wie is de doelgroep)?
  3. Wat maakt jouw vlog bijzonder, want iedereen kan vloggen?

Als je de bovenstaande vragen beantwoordt hebt dan is het tijd om je beste vlogvriend te kiezen: de camera. Er zijn velen camera’s en dat maakt het ook verwarrend. Misschien helpen de volgende 5tips om je op de juiste pad te brengen.

  1. Bekijk voor dat je de camera koopt niet alleen via de (online) winkel. Zoek het product op via Youtube of vimeo, want er zijn unboxing video’s en reviewvideo’s. Als de productinformatie onduidelijk is, dan kan je beter de kwaliteit van film, geluid en gebruikgemak bekijken 馃槈
  2. Koop een camera van een bekende merk. Klinkt g茅k, maar deze camera’s zijn ontwikkeld voor film en fotografie. Ik raad het merk Canon, Sony of Panasonic aan. De gebruiksvriendelijkheid en film-kwaliteit vind ik prettig van Canon.
  3. Bekijk de functies en besef of je deze handig vindt. Een camera met een openklapbare scherm is en贸rm handig. Je kan jezelf zien, je kijkt vlak van de lens weg en je hebt een persoon om tegen te praten. Het kan afleidend zijn, maar het is enorm behulpzaam. Soms stopt een opname automatisch en kan je vaak op het scherm zien waaraan het ligt.
  4. Mocht je weinig weten over kwaliteit van een camera. Let op de kenmerken van beeld: Full HD (1080), 2K, 4K, 8K, 12k zijn de trend in beeldkwaliteit. Deze kwaliteit wordt door de bekende vloggers gebruikt.

Vlog camera kopen? Welke adviseer ik?

Als filmmaker maak ik gebruik van video camera’s van Canon. Ik vind spiegelreflexcamera’s enorm fijn om mee te werken. Deze camera’s adviseer ik aan vloggers die letten op beeldend kwaliteit. .Onderstaand heb ik een overzicht van vlog camera’s wat ik iedere vlogger aanbeveel:

Canon PowerShot SX740 HS Zwart

De Canon PowerShot SX740HS staat bekend als de reiscamera. De Canon is geschikt voor foto- en videografen. Je neemt gedetailleerde video’s op in 4K kwaliteit. Daarnaast maak je heldere foto’s dankzij de 20,3 megapixel sensor. Bewegingsonscherpte wordt verminderd door de optische beeldstabilisatie.

聽PS: wist je dat dit de meest verkochte vlogcamera is van dit moment?

Benieuwd naar filmkwaliteit? Bekijk deze hier:

Canon EOS M100 systeemcamera Body Zwart open-box

Een compacte versie van een spiegelreflexcamera is deze systeemcamera. Met deze krachtpatser schiet je scherpe en kleurrijke beelden en maak je filmpjes in full HD. Deel je foto’s en filmpjes snel met vrienden en familie via wifi, NFC of bluetooth.

Zie hier de filmkwaliteit

Canon EOS 4000D + 18-55mm DC

Voor een beginnende fotograaf of vlogger is dit een perfecte camera om mee te beginnen. Naast scherpe foto’s neem je ook gedetailleerde videobeelden op in Full HD 1080p. Je bekijkt de beelden op het 2,7 inch LCD scherm. Via wifi stuur je de beelden draadloos naar je smartphone of tablet. Je deelt ze vervolgens direct met je vrienden. Ruis wordt onderdrukt in situaties met weinig licht door de hoge ruisreductie. De ISO waarde is uit te breiden tot 12.800.