Een maand geleden ben ik overgestapt van WordPress naar Lightspeed webshop. Waarom? Tja, automatisme in ondernemersschap. Vanuit de Lightspeed Community lees ik veel issues over het fernomeen: je Lightspeed-website claimen met Pinterest. Ik heb er ongeveer 5 uur over gedaan om het probleem op te lossen. Waarom? Nóu je staat versteld na het lezen van dit artikel.

2 redenen waarom je Pinterest wilt claimen met je website?

Met mijn webshop Womens Favorites merk ik dat 60% van mijn webshop bezoekers afkomstig zijn van Pinterest. Als je je website claimt, krijg je toegang tot websitestatistieken en kun je iedereen laten zien waar ze meer van je content kunnen bekijken.

Daarnaast zal naast alle pins die afkomstig zijn van je website je profielafbeelding zichtbaar zijn. Ook verschijnt er een kleine wereldbol links naast de URL van je website op je profiel.

Om je website te claimen moet je een metatag toevoegen aan de HTML-code van je website of een HTML-bestand uploaden. Je kunt maar één website op je profiel hebben, en een website kan maar door één Pinterest-account worden geclaimd.

Pinterest

Okay, met enthousiasme ging ik de uitdaging aan. Met Pinterest kan je diverse social media kanalen koppelen. Erg handig want zó laat je voor Instagram, Facebook, Etsy en Twitter een refrentie achter. Men weet waar jouw Pin vandaan komt. Daarbij als je het goed doorvoert, komt je doelgroep direct uit op je door-link kanaal. Hiervan wil je gebruik van maken tóch?

Okay nú de bekende Lightspeed issue met Pinterest…

Help! Ik kan Pinterest goed koppelen met alle social mediakanalen behalve met mijn Lightspeed website. Hoe los ik dit op? Noú, ik heb van alles geprobeerd en de oplossing is simpel.

Volgens Pinterest zijn er twee manieren om een HTML-tag toe te voegen aan je website. Nú denk je: jeetje, wat een techniek. Als je niet bekend bent dan is dit even spannend. Wat helpt? Nou volg de volgende stappen.

Een metatag aan je website toevoegen

  1. Log in op Pinterest via een webbrowser en klik op de puntjes (rechts boven) om je menu te openen
  2. Kies Instellingen
  3. Klik op Claimen
  4. Vul in het gedeelte ‘Website claimen’ de URL van je website in en klik vervolgens op Claimen 
  5. Kies “HTML-tag toevoegen”
  6. Kopieer de tag en klik op Volgende
  7. Ga naar het bestand index.html van je website. Dit is een stap wat op de website staat van Pinterest, maar deze term wordt binnen Lightspeed anders benoemd. Zó kom je er:

7.1. Login via je backoffice van Lightspeed.

7.2 Druk aan de linkerzijde ( in de lijst) op design.

7.3 Klik op Thema Editor openen: helaas het helpt niet om de html-bestand van Pinterest te uploaden. Je kan ook niet de metatag in je Google Console Devicezetten. LEES GOED: via instellingen: HELPT NIET!

7.4. Je ziet aan de linkerzijde een lijst. Zoek in de lijst de volgende term ‘Custom.rain’. Dit is het Index bestand wat Pinterest in het algemeen bedoelt voor WordPress websites.

7.5 Onder de tekst: <head>, plak je de metatag van Pinterest.

8. Ga terug naar de website van Pinterest en klik Verzenden.

9. Klik op Gereed. Probleem is opgelost!

Kom je er na het lezen van dit artikel niet uit? Neem contact op telefonisch met Lightspeed. Zij kunnen dit eventueel voor je in elkaar fixen.

Wil je meer weten of Lightspeed een toekomstige softwareontwikkelaar is voor jouw webshop? Lees op deze pagina mijn recensie over ‘overstappen naar Lightspeed’

Tijd voor inspiratie voor tijdens Pinnen: Ben jij vol gebruik aan het maken van Pinterest? Pin The Brown Velvet en mijn webshop Womens Favorites. Dagelijks fotografie en vormgeving materiaal voor een succesvolle Pinterest-kanaal. Hoe meer inspiratie je volgt; hoe meer je terug krijgt 😉