Regelmatig krijg ik de vraagstelling:’Ik wil graag een blog beginnen, of mijn blog tillen naar een hoger niveau, wat zijn je tips?’

Ik vind het hartstikke leuk om te zien dat bloggen en vloggen nú een hype is! In 2011 kan ik mij nog herinneren dat bloggen beschouwd werd als taboe. Wat je nodig hebt om te bloggen: ambities en zelfvertrouwen. Heb je die? Dan heb je de eerste stap al gemaakt. Daarbij stel jezelf de vraag: waarom wil je bloggen? Wil je bloggen omdat je waarden ziet in wat bloggers (de nieuwe celebrity’s) krijgen? Of blog je luchtig omdat je schrijven een uitlaat klep is?

Beantwoordt de onderstaande ‘H en W’ vragen om dichterbij het antwoordt te komen.

  1. Waarom wil je bloggen? Voor wie?
  2. Wie wil je beeinvloeden met je blog?
  3. Wat wil je bereiken met je blog?
  4. Waarover wil je bloggen? Waar vindt de omgeving van je blog plaats?

Bloggen is een onderneming

Wil jij je blog naar een hoger niveau tillen? Dit is mogelijk zolang je bloggers niet als concurrent beschouw. Daarbij een blog is als een onderneming. Hoe meer aandacht je besteed aan je blog, hoe meer je groeit. Bij een onderneming hoort een plan. Heb jij toevallig al eerder een ondernemingsplan geschreven? Dan is het fijn dat je de kennis hebt om deze te gebruiken. Voor zowel startende en gevorderde bloggers heb ik een blogplan document gemaakt. De blogplan canvas kan je gebruiken om de infrastructuur van je blog op een rijtje te zetten. De blogplan is vergelijkbaar als een BMC-canvas. Wil jij ‘m proberen? Download hier gratis de blogplan canvas.

Heb jij tips nodig om je blog te laten groeien? Vraag dan gratis een advies gesprek aan van 30 minuten.